2011. január 19., szerda

Szoborpark

A cewe eheti kihívásán az oldal témaköre tárgy kellett hogy legyen. Mindegy mi (szobor, épület, ingó-ingatlan, csecsebecse), csak ne mozogjon, ne mosolyogjon.

Először arra gondoltam, hogy a 2008-as tihanyi kirándulás képeiből készítek. A központban ez a kép állt volna, mert úgy szeretem ezt a fotót. (bár nem kizárt, hogy még befejezem az elkezdett munkát)

Aztán az oviból hazafelé elkanyarodtam a Szent György emlékparkfelé.  Lőttem párat, de a gyerekek elég türelmetlenek voltak, úgyhogy gyorsan haza is jöttünk  haza. Végülis nem lettek annyira rosszak a képek, annak ellenére, hogy reggel még ködös-párás volt a levegő. Nah, az eheti kihívásra beküldött képem végül ez lett:

Maga az emlékpark egy rekonstruált templomrom (manapság már a romokat is úgy kell megcsinálni...) Egész pontos leírást a www.inarcs.hu -n találtam:
Tari Edit régész muzeológus tárta fel a középkori falu templomát. A feltárt templom köveibõl kirajzolódó alaprajz körül egy emlékparkot készítettek. A park középpontjában a feltárt templom rekonstruált alapfalai állnak. Jól látható, hogy a mészkőlapokkal burkolt betonalap néhány sarkába beépítették az egykori templom feltárás során előkerült 11-16. századi köveit is. A templom talajszintből kiemelkedő alapjait díszkővel kirakott sétány övezi, melyeket Szűcs Farkas László tíz tölgyfából faragott szobra, a templomkapu (ill. a feltételezett torony) két sarkánál pedig Polyák Ferenc Jelkeresztje és Jelharangja szegélyez.

Sajnos, pont a Szent György szobrot valaki már megrongálta, csak a sárkány feje maradt meg... A kis képeken egyébként Margit, László és István, szándékosan mind más nézőpontból.


*áááá, nem, nem viszem mindig mindenhova a fényképezőgépet, már reggel beugrott az ötlet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése