Zuram minap új oldalát villantotta meg (azért valljuk be, 15 éves ismerettség után zönmagában nagy szó):
Kiderült, hogy tud szaloncukrot csinálni! Méghozzá nem is akármilyet! Rumos-mazsolás-narancsos-nagyonfincsiset
Az alapreceptet itt találta, de módosította az összetevőket, az itthon fellelhető alapanyagok szerint. Tehát nekünk ez vált be:
Hozzávalók :
1/2 kg cukor, 1,5 dl víz, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 10 dkg nagyon apróra vágott mazsola, 20 dkg darált dió, 10 dkg darált keksz (Győri Édes eredeti recepteset használt, ha valaki nem akarja annyira édesre, akkor jó a sima háztartási keksz is.) 1 narancs héja, kb 3 teáskanál rumaroma
Mázhoz:
kb. 200 gr tortabevonó, 3 dkg vaj, ha szükséges, kicsi forró víz, ezeket gőz fölött összeolvasztjuk
Így készül:
A cukrot felforraljuk a vízzel. Akkor jó, ha kicsepegtetve már nem terül el. A tűzről levéve kevergetjük, amíg fehéredni nem kezdett, ekkor hozzáadjuk a csokit és a vajat. Kicsit hűtjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
Szaloncukrokat, korongokat vagy egyéb formákat alakítunk belőle, és az olvasztott tortabevonóba mártogatjuk, majd sütűpapírra tesszük, és hagyjuk hűlni. Ha megdermedt a csokimáz, be lehet csomagolni, mi olyan csillogós celofános, alus csomagolópapírba tekertük.
Próbáljátok ki, nagyon fini!
Szaloncukrokat, korongokat vagy egyéb formákat alakítunk belőle, és az olvasztott tortabevonóba mártogatjuk, majd sütűpapírra tesszük, és hagyjuk hűlni. Ha megdermedt a csokimáz, be lehet csomagolni, mi olyan csillogós celofános, alus csomagolópapírba tekertük.
Próbáljátok ki, nagyon fini!
Én kóstoltam,tényleg az!!!
VálaszTörlés