2021. július 15., csütörtök

Különköltöztünk

Nem, nem kell megijedni, csak lakberendezünk. Kb 3 hete folyamatosan. És még  közel sincs vége.

A két kisebb gyermek már jelezte, hogy szeretnének külön költözni és igényt tartanának a hálószobánkra. A házat eleve úgy terveztük, hogy fent 3 gyermeknek legyen 1-1 szoba, mi meg majd lenn alszunk. Pandémiával és homeoffice-al, nomeg az ezzel járó dolgozószoba igényekkel nem számoltunk. Osztottunk szoroztunk, és arra jutottunk, hogy egyelőre összezsúfolódunk a "számítógép szobában" és közben ötletelünk, tervezgetünk a jövőt illetően. 

A szobakiosztást Nándorral kezdtük, ő azt mondta, szeretne maradni a jelenlegi szobában. Csongor is a mostanit választotta, bár szerintem csak lemondott a másikról Nimi javára. Az új bútorokat a svédektől vettük. Nem vagyok annyira IKEA rajongó, hogy mindenképpen onnan vásároljak (akár bútort, akár egyéb lakberendezési cikket), de túl sok variáció nem volt. A környéken lévő bútorboltok nem jöttek be, a bútorasztalost kivárni necces, maradtak a nagy áruházláncok. 

Az ágy, ami megdobogtatta a szívem és szinte rögtön beleszerettem a neten. És élőben is gyönyörű. És amit 2x szereltem össze, mert a kiálló "lábtámlától" alig fértünk, így némi újratervezés után Nimródnak adományoztuk, aki egyébként is fekete ágyra vágyott. (ki hány cápát tud összeszámolni és beazonosítani? Segítek: amire gondolsz, azt még hatványozd...)

És az ágy, ami elnyel minden kacatot téli/nyári ruhát és ágyneműt. Összeszerelni végülis nem volt olyan  bazinehéz, mint ahogy az Ikeás fórumokon olvastam, csak hosszadalmas a sok csavar miatt (pedig az utóbbi napokban túl vagyok pár komódon, szekrényen, ágyon). Ha egyszer rászánjuk magunkat a parketta cserére, akkor mondjuk szívás lesz szétszedni és megint összerakni. Azért a dizájn is magáért beszél: közvetlenül a seghem alatt egy dedikált Duplakávé, egy karácsonyi macska, egy Redhat logo (amit a szétfoszlott sapkájáról mentett meg) és egy Sampdoria logo...(a munkaállomáson megbúvó Harry Potter minifigurák, egy múlt századi feszület és az idei gyurmafiguráim pont lemaradtak)

És amiről nincs kép: a hálószobánkba kellett egy szekrény: végülis egy nagyobb komód és rá egy Billy pont elfért, egy Besta ment a számítógép asztalra, hogy ott is növeljük a pakolási felületet és egy Lack polc a sarokba. 

Itt tartunk most. Csongi ágya is megvan már, még a héten parkettát cserélünk és utána azt is összerakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése