2021. március 18., csütörtök

Digi oktatás - welcome again my friend

 Ha jól számolom, hivatalosan 2. hete van digitális tanrend az általános iskolákban országszerte, de a mieink már 1-2 héttel hamarabb kezdték a mókát a helyi karantén miatt.

Nos, ideje is beszámolnom a dologról.

Általában laptopról vagy asztali gépről dolgoznak. A számítógép szobában Nándi és a Zuram. A nappaliban Csongi. Az étkezőben Nimi. Ez alól kivételek a Zoomos órák, amikor tabletre vagy telefonra váltunk és mindenki elvonul a saját szobájába. Kisebb riadalom volt ma reggel, mert áramszünet után nem állt helyre a wifi, a telefonokon meg nem aktiváltuk a mindenféle programot, így kapkodunk az applikációkkal, belépéssel, kinek megy, miért nem megy, töltsd le, hol a jelszó stb. Végül kb 15 perces késéssel, de a számítógépeken be tudtak lépni.





Nándi ugye már november óta itthon tanul, azóta 1x volt a suliban konzultáción. Náluk egész jól beállt a dolog, Classroomot használnak, napi 3-4 online órája van, felelés, dolgozatok stb. Neki még talán tetszik is, hogy nem kell közösségbe járnia. Mondjuk volt 1-2 érdekes eset, nagyot néztem, sőt rosszul is esett, mikor egyest kaptam az ének prezentációmra (Barokkból), de aztán kiderült, hogy csak félreértés volt és javította tannéni 5-re. eszembe is jutott ez a kép:

Csongornak nagyon hiányoznak a cimbik, bár lényegesen kevesebb feladatot kapnak, mint rendes oktatás alatt, de több az online óra, mint tavaly tavasszal. A Krétán belül létrehoztak egy Digitális Kollaborációs Tér elnevezésű oldalt, ami jelentősen megkönnyíti a dolgunkat. Itt egy helyen megtalálható az összes feladott házi feladat, online órát lehet tartani, nem kell ezer felé nézni, ki hol milyen leckét adott fel. Azaz mégis, mert 1-2 tanár mégis emailben kéri vissza vagy a digi feladatot más email címmel, és a szorgalmit is egy hétbe került, mire rájöttünk, hogyan tudjuk beküldeni (nem a DKT-ben, hanem a Kréta másik platformján) 

Nimród ugye alsós, neki kevesebb tanítónénije van. Zsófi néni minden nap tart egy másfél órás szeánszot online, ezen belül matek, nyelvtan, köri, fogalmazás stb van, persze nem minden nap minden. Ezen kívül Rózsa néni tart még angolt, egy héten 3 alkalommal, zoomon. 

Összességében idén most kicsit könnyebb a digi oktatás, kevesebb a dolgunk, a gyerekek is ügyesedtek egy év alatt és valóban több a digitális oktatás




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése