2020. december 30., szerda

Színházas lista 2021-re

2019 év elején volt egy ilyen listám és szinte az összes előadást sikerült megnéznem, gondoltam idén is leírom ide, hátha ennek ilyen mágikus ereje van és könnyebben manifesztálódik a dolog.

Játékszín - Legénybúcsú : könnyed, vihogós darabnak ígérkezik
Thália - Illatszertár : klasszikus
József A. színház - 9től 5ig : Szente Vajk rendezése általában bejön
Madách - József és a színes szélesvásznú álomkabát : erre van jegyünk, talán januárban már nem halasztják...
Pesti Magyar - Időfutár : ezt a két kicsivel
Centrál színház - Ma este megbukunk: ezt ajánlotta valaki még vagy 3 éve. Most jutott eszembe.
Centrál színház - Házassági leckék középhaladóknak :ezt meg most látom a színház honlapján és azt hiszem, Balsai Móni miatt nézném meg.
Apáca Show Peller Annával : Sári Évivel 2x láttam
Karinthy - Maga lesz a férjem: ezen még gondolkodom, a zenés színház a Karinthyban nem jött annyira be, de Szabó P. rendezte...
Játékszín - Tied a világ: kb az esélytelenek nyugalmával. Mivel külsős előadás, szerződés alapján játszák. Ha játszák. De eszméletlen jó buli volt, így még egyszer megnézném


Hát nem is tudom. Ez most elég karcsú lista, de igazából már lehet, hogy a Háború és békére is szívesen beülnék, ha lenne színház. Olvastam egy idézetet, még a tavaszi színházbezárások kapcsán írta Cseh Andrea Izabell :
"Most irigylem azt, akinek segít a mise, meg a rózsafüzér, meg van tudása arra, hogy magában keressen válaszokat, ne a színházban. Ami neki a hit valamiben, aminek a létezéséről sohasem győződhet meg, az nekem a színház. Élő, cselekvő, látható, hallható, tapintható, érezhető mindennapi remény, amit ha jól csinálnak, elvisz a szivárványon túlra akár minden este."
Ezért szeretek színházba járni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése