2012. december 24., hétfő

Adventi készülődés

Az adventi koszorúnkról már írtam, a mikulásról is, most jöjjön, ami azóta történt velünk ünnepi készülődés témakörben.

Hétfő délután kézműveskedtünk egy kicsit a fiúkkal. Csütörtökön ugyanis adventi vásárt rendeztek az iskolában és megkérték a gyerekeket, hogy a szülőkkel együtt alkossanak valamit. Természetesen itt elsősorban az alkotás öröméről, a közös élményről szólt a dolog, jóllehet, az elkészített műveket a vásáron meg lehetett venni (50-100 ft-ért), ezzel is gyarapítva az iskola alapítványának kasszáját.
Só-liszt gyurmát főztem (igen, a főzős félét) és ezzel készítettünk karácsonyi díszeket a fiúkkal. Sajna azt nem kalkuláltam bele a dologba, hogy még a kandalló tetején is 4 nap kell, hogy megszáradjon, így végül szerda reggel úgy vittük a suliba, hogy a közepe még kicsit puha volt. A díszeket egyébként sütikiszúróval "szaggatták" a fiúk és rögtön lyukat is szúrtunk bele, majd másnap metál arany akrilfestékkel kentük le közösen.
Felhasználtam köszönettel: Beedee-Bóbita-Giny: Cinnamon freebie Anna Aspnes: Festive Moments Simply Yin template

Csongiék karácsonyi ünnepsége az oviban szerdán volt. Nagyon aranyosak voltak, betlehemeset játszottak. Csongor volt az egyik király. A palástja olyan nagy volt rá, hogy többször rálépett, így az óvónéni le is vette róla műsor közben. Cuki volt, ahogy énekelt és verselt:

Készült jópár adventi, karácsony hangulatú scrap-es oldal is, egyrészt mert a Cewe fórumán december eleje óta minden héten advent a téma, másrészt a tervezőim, akiknél CT tag vagyok, ők is az ünnephez kapcsolódó készleteket adtak ki.
A múltheti Cewe kihívásra Natali Design elemeivel és papírával, nomeg a saját készítésű szaloncukrainkkal. Az idén egyébként beújítottunk, nem celofános csomagolópapírba tekertük őket, hanem egyrészt tavaly eltettük a Szerencsi retro és Szamos szaloncukrok csomagolópapírjait, de mivel a méretezésünk nem nagyon egyezett meg (dupla akkora szaloncukrokat sikerült legyártanunk, mint ami belefért volna a papírba), így natúr sütőpapírba is tekertem párat (a végét ugyanúgy megcakkoztam, mint az eredeti csomagolásnak)
Bóbita Design Crystal Rain készletével:

Simple Girl Scraps Cosy Season készletével:

Egy kihívásra, ahol az add-on freebie minden elemét fel kellett használni:

Simple Girl Scraps pénteken megjelent Flurrious Fun Collab készletével és Rajmund egyik fotójával:
Orsi Simon Blue Christmas készletével és Zéténnyel:

Ezúton kívánunk mindenkinek békés, boldog és meghitt karácsonyt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése