2014. február 18., kedd

Farsangok

Jajaj, több, mint két hete nem írtam, pedig zajlanak az események körülöttünk, én meg sodródom az árral.
Most a farsangokról írok, aztán igyekszem behozni a lemaradásom egészségügy, gyerekszáj és scrap témakörökben is (habár ez utóbbi igencsak leredukálódott)

Szóval, iskolás farsang. Tavaly már írtam erről, nálunk az a szokás, hogy az elsősök annak öltöznek, aminek akarnak, a többiek osztályonként egységesen előadnak valami tánci-táncit. Nándiék idén focistáknak és pom-pomlányoknak öltöztek (nyilván ki-ki neme szerint) és az örökzöld: "Name of the game FOOTBALL"-ra ugribugriztak. A fiúk egyen mezét a helyi csapat biztosította, igazából elég sokan járnak fociedzésre az osztályból, úgyhogy volt protekció. 





Az oviban 15-én volt a farsang, szokás szerint a nagysuliban. Itt sincs zsűris jelmez verseny, a csoportok zenés műsora után szabad a buli.
Nimródom csoportjában megkérdezték néhány hete, hogy macska vagy egér lesz a gyermek a farsangon, és ha már így választani kellett, lecsaptam a macskás verzióra, mert Nándinak ugye csináltam néhány éve egy Tom macska jelmezt, ezt csak kicsit át kellett alakítani (lábszárából és a középső fehér pocakrészből levágni) Nagyon cuki kis műsort adtak elő, az egyik óvó néni volt a háziasszony, akit megkergettek az egerek, majd jöttek a macsekok, akik megkergették az egereket... Hofi-Koós Macskaduettjére. Persze volt azért körbetánc, sőt tangó is, nem csak esztelen rohangálás. :D Sajna, a végefelé észrevett Nimi, és elkezdett picsogni.


Csongikáéknál nem volt egységes jelmez, mindenki szabadon választhatott. Kb szeptember óta rágta a fülem a batman jelmezért, igaz, eleinte hetente változott az óhaj, így karácsony utánra ígértem, hogy megvarrom (mert közben felmerült a ninja, meg rendőr, meg egyéb verziók is) Végül nagyon leegyszerűsítettem a dolgot, a vaterán vettem neki egy pamut felsőt, amit majd később is tud használni, erre ráöltöttem egy fekete anyagból kivágott lebernyeget (tényleg csak annyira, hogy le ne essen és ne hagyjon nyomot) Hozzá fekete farmer és fekete cipő, nameg egy kinyomtatott majd kartonra ragasztott és kalapgumizott maszk. Az övet a Szigma B Kft biztosította mindhárom gyereknek és Zsóka mama varrogatta össze péntek délután.

Tillárom-haj



Idén is volt szülők tánca, amiből én sajna kimaradtam, egyszerűen nem értem oda a próbákra időben :(

1 megjegyzés:

  1. Már vártam a bejegyzést!!! Szuperek voltak a fiúk!
    Papa jól kitalálta az övet, Mama meg klasszul megvarrta.Így kerek :)

    VálaszTörlés