2023. augusztus 22., kedd

Mennyit ér ma egy 15 éves focista?

A fenti kérdésre természetesen nem egyszerű válaszolni. Szubjektíven, anyai szemmel nézve: az eszmei értéke megfizethetetlen, azonban minden másra ott a Mastercard. És ezt jól tudják az MLSZnél is. A minden más ezesetben átigazolási díjat jelent, mintegy kinevelési támogatást, hivatalosan működési költségtérítést. Meglepően objektív táblázatban foglalják össze az átvevő csapat részéről fizetendő összeget (az átadó csapat részére):


Jelen esetben a kérdésre adott válasz: 160 ezer ft. 

És nagyjából ezzel le is zártuk a matek részét. Megvan az ár, a focista menne, az átadó csapat bár húzza a száját, de aláírja, az átvevő csapat edzője örül és biztatja. Ha azt mondom, hogy döcög az ügyintézés, azt úgy értem, hogy egyik hullámvölgyből a másik mélypontba tottyanunk kb minden nap. 

Az átigazolási szezon még nem zárult le, én már a hajam tépem: nem bírom a tökölődést, süketelést, egymásra mutogatást, egymásra várást. Napok telnek el úgy, hogy saját csapaton belül nem informálják egymást az emberek. Az edző nem beszél a gazdaságissal, a gazdaságis a sportigazgatóval, az elnök az edzővel. Az átadó csapat elnöke állítólag jó cimborája az átvevő csapat sportigazgatójának, mégis mindenki elbeszél mindenki mellett, a hülye (liba) anyuka meg minden nap mást zaklat telefonjaival, emailjeivel, messenger üzeneteivel. Tegnap 3 telefon, 2 email, 1 messengeres üzengetés a mérleg. Azt gondoltam, hogy 1-2 nap alatt elintézik, mert mindenki azt mondja, hogy mindenki így akarja, aztán már másfél hónapja kotlunk a dolog felett és még mindig nincs kézzel fogható eredmény. Ha egyszer túlleszünk rajta, komolyan megkérdem őket, hogy ez mindig ilyen, vagy csak minket szívatnak??  

Jól van. Ventilláltam néhány sort, indulhat a nap. 



1 megjegyzés:

  1. kitartást! meglesz az eredménye tuti! és mondanám hogy szólj ha tudunk segíteni, de ezt úgyis tudod

    VálaszTörlés