2014. december 16., kedd

Mikulás utózöngéje

Volt ugye szó már a zeneórán szereplő Nándiról. A mikulás várásról viszont elfelejtettem posztolni.

Nos, apuékkal úgy egyeztünk meg, hogy kicst előrehozzuk a mikulásozást, mert hivatalosan ugye 6-a hajnalban érkezik, ezért eddig 6-án télApuztunk. Most viszont 6-án Tállyára mentünk, és hogy korán indulhassunk, így anyuék eljöttek 5-én és ott aludtak nálunk.

Az oviban és a suliban már délelőtt megérkezett, és minden gyermekem annyira jól viselkedett egész évben, hogy csomagokkal tértek haza.
A képen éppen Nándi veszi át:

Itthon aztán este 6 körül érkezett a nagyszakállú. Nimród -megdöntve a 100 m-es nappalin-átrohanás rekordját- felspurizott az előszobába és az oszlop mögül kukucskált, nem mert lejönni. 
Nándi 2 méteres körben végigjárva elénekelte a már jól begyakorolt Mikulás, mikulás, kedves mikulást, majd Csongi is bátran előállt és énekelt. Leginkább így, vigyázzállásban:
 A megérdemelt jutalommal:
 Közös kép a Mikulással. Nimi még mindig rejtőzködő üzemmódban

Bezsebelve az ajándékokat, még biztos ami biztos alapon rákérdeztek: 
-Mikulás, ugye a cipőnkbe is teszel majd ajándékot???
Így hát kipucoltuk és kitettük a bakancsokat:


És mert iszonyatosan jó gyerekek voltak (bár a Zuram erre azt mondaná, hogy inkább iszonyatosan, mint jó, de a Mikulás azért Mikulás, hogy a jó dolgokat nézze), szóval éjjel még lelopóztunk apájával és nagy csörgés-zörgés kíséretében megtöltöttük a cipőket. Mindenki kapott Lehner Lajos Tudásközpontos csomagot, 1-1 kinderes csomagot és ki-ki érdeklődésének megfelelően újságot valami aprósággal (Nándi fociskártyásat, Csongi kukabúvárosat, Nimi Scooby-doosat)

1 megjegyzés:

  1. A mikulás a "ZIZI TOP"-ra hasonlít leginkább, de a dupla szemüvegre fogjuk. A gyerekek ügyesek voltak! Nándi 30 cm ről figyelte a mikulás részleteit. És megjegyezte, Neked, hogy a mikulás bácsi hangja nagyon hasonlít Imi papáéhoz!

    VálaszTörlés