2015. szeptember 5., szombat

Kezdőőőőőődiiiiik

Most, hogy eltelt az első csonka hét a suliból, oviból, itt az ideje, hogy beszámoljak.
A hét ugye hétfővel kezdődött, ami 31-e, a nyári szünet utolsó napja (hja, jó messziről kezdem) Szabadságot vettem ki, hogy még elrendezzünk mindent.

Végre eljutottunk Krisztáékhoz teljes gyereksereggel. Hihetetlen volt, ahogy végignéztem rajtuk, hogy "ezek mind a mieink", szépek, okosak és milyen jót játszanak együtt. Készült közös kép is.

Krisztáék után még elmentünk a Decathlonba, vettünk szép új focis cipőket, pólókat, 9 pár zoknit és ugrálókötelet is. A focis cipőket még aznap felavattuk, elkezdődtek az edzések. Nándinak heti 3, Csonginak heti 2x. (jogos az esetleges megjegyzés, hogy Nándi sípcsontvédő és sportszár nélkül játszik... az első edzésen otthon maradt)


Míg ők fociznak, Nimi futóbringázik, vagy csak egyszerűen szórakoztatja magát:


Hétfőn még elmentünk a tankönyvekért is, majd gőzerővel elkezdtem fóliával csomagolni, este 11-re végeztem... Így jár az, aki az előző héten nem tudott elszabadulni a munkahelyről tankönyv csomagot beszerezni.
Szeptember elsejére szintén szabadságot kértem (volt is kisebb harc, mert a kolléganőm kisfia szintén most kezdte a sulit, ráadásul 1-én délután céges utazásra ment, így neki is jól jött volna a szabadság) A táskákat előkészítettem, a szükséges plusz dolgokat bezacskóztam, Nimród ovis rajzcuccait így is csak szerdán vittem be (az még nincs a fotón)

Reggel Nimit vittük először az oviba (előző héten informálódtam, hogy bár megépült az új ovi, egyelőre mindenki ugyanoda jár. Tehát mi a József utcába) Itt kiderült, hogy a létrából kisasztal lett, mármint jel-ügyileg. Nem érte túl nagy sokk, hogy újra oviba kell járnia, sőt, már nagyon várta, hogy találkozhasson  Árpi haverjával. A kép  csak 2-án készült, és egyébként nagyon jó kedve volt, de mire a kis samsungom villant és exponált, addigra csak nézett csodálkozva, hogy mi tart már ennyi ideig.... 

3/4 8-ra át is értünk az iskolába, gyorsan lepakoltunk Nándi termében és bár morcogott, hogy mindig muszáj fotózni, de azért beállt a padjához. 

Csongor termét is megkerestük, pont Nándiék mellett vannak. Judit néni kidekorálta az ajtót, hogy biztosan rátaláljunk a teremre:


Miután kimentünk, hamarosan meg is kezdődött az évnyitó. 

Még néhány hete felhívott Ági óvó néni, hogy Csongor el tudná-e mondani a verset, amit a ballagásán mondott, persze igent mondtunk, annál is inkább, mert ad-hoc módon minden héten itthon is elmondta, így nem okozott gondot az ismétlés:

Évnyitó után mindenki elvonult az osztályba. Nándi már rutinos volt (azért egy gyors átöltözésben segítettem), így Csongort kísértem. 

Judit nénivel bepakolták a rajz, technika, logikai, testnevelés és egyéb készleteket, cuccokat, majd 9 körül elkezdődött az igazi élet, minket szülőket pedig utunkra bocsájtottak. 

Délután mentem értük, jókedvűek voltak és derűsek, bár jól elfáradtak a nap végére.





2 megjegyzés:

  1. Annyira jó olvasni. Bódottág

    VálaszTörlés
  2. Jól és szépen indul a suli. A suli jó fog lenni a sportnak meg különösen örülök.

    VálaszTörlés