2015. november 22., vasárnap

Focizós

Megint jócskán elmaradtam a meséléssel, pedig mozgalmasak a napjaink.

A Bozsik szezonnak lassan vége. A fiúk kitettek magukért, nagyon büszke vagyok rájuk. Aki nincs otthon utánpótlás fociban, annak írom, a Bozsik program az OTP és az állam által támogatott fesztivál jellegű futball-torna sorozat gyerekeknek.
"A program célja: Az egyesületi tömegbázis kialakítása, a sportághoz kötődés megszilárdítása, technikai alapok megteremtése, a játékkészség alapjainak lerakása, a kreativitás ösztönzése. A program legfontosabb eleme a körzeti tornarendszer az U6-7, az U8-9 és az U10-11-es korosztályokban. " Egy-egy térségből 4-5 csapat érkezik, egy tornán mindenki játszik mindenkivel, de az eredményt nem jegyzik fel hivatalosan, a cél a játék maga.

Nándi több poszton is kipróbálta magát U11-es korosztályban. Az egyik meccsen kapushiány lépett fel, és Nándit állította be Péter bá a kapuba. Szerencsére fel voltunk készülve, mert egyébként is szeret otthon védeni így vittünk kapuskesztyűt. Volt néhány igen bravúros megmozdulása, olyannyira, hogy edzőbá megkérdezte, lenne-e kedve kapusedzésre is járni. Így október közepe óta külön kapusedzésre is jár. Persze megdumált, hogy neki feltétlenül szüksége van egy újabb, komolyabb kesztyűre is (a másik 2 mellett), amit már a múltkor kinézett a Decathlonban... Az utolsó két meccsen már mint kapus szerepelt. Náluk 6+1 fő játszik, közepes kapura és náluk már van les-szabály is.

Csongika U7-ben szerepelt, nagyon ügyes, sok gólt rúgott a saját korosztályában. Náluk 3-an vannak pici pályán pici kapura, nincs kapus és les-szabály se. Nagyon cukik egyébként, ahogy a picik harcolnak, futnak, játszanak. Az utolsó meccsen - hogy kilegyen a csapat - betették az U9-es csapatba. (ott már ugyanazok a szabályok, a pályafelépítés stb, mint U11-ben) szegény, nem is nagyon találta a helyét és el is volt keseredve, hogy nem rúgott egy gólt sem. (ekkor volt "hátközép" poszton) De mire odaér ebbe a korosztályba ő is ilyen ügyes lesz szerintem.

Kedden egyébként Nimi is beállt a pályára. Nándi edzése 18:00-kor kezdődik, Csongié 18:30-kor, és a fennmaradó időben eddig a kicsik mindig bicikliztek. Mostanában Edina is 6-ra ér a pályára, összekészíti a labdákat, kapukat, bójákat stb, Csongi is segít neki, és kedden az edzés előtt egy kicsit kapura rúgtak bemelegítésként. Edina néni (Csongor edzője) nagyon biztatta Nimit, hogy jövőre járjon ő is, úgyhogy tavasztól azt hiszem, be kell szereznünk még egy szett sípcsontvédőt-stopliscipőt.
Na, csütörtökön este annyira belejött a bemelegítésbe, hogy ha nem vigyázok, már a héten vennem  kell stoplis cipőt, mert Nimi meg is jegyezte: na, akkor már csak focistás cipőt kell vennünk a cipőboltban. -és ezalatt azt értette, hogy csüt. este 18:30kor kanyarodjunk már egy cipőbolt felé.

Sok-sok fotó készült már ebben az idényben, így a jövő évi naptárunknak az egyik oldalát is ennek szentelem:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése