2016. október 1., szombat

Évkezdés

Most, hogy már eltelt egy hónap, beszámolok a tanévkezdésről is.

Nándorommal izgatottan vártuk a felső tagozatot. Augusztus utolsó napjaiban dőlt el, hogy ki lesz az osztályfőnöke, bár igazság szerint szinte senkit nem ismerünk a felsős tanárok közül, kicsit megkönnyebbültünk, mikor hallottuk, hogy egy fiatal tanár néni lett az osztályfőnök. Az első nap után széles vigyorral az arcán lépett ki a suliból, és nagy örömmel újságolta, hogy itt még a sajtos tésztát is finomabban főzik (nem akartam letörni a lelkesedését azzal, hogy ugyanabban a konyhában főzik és ide csak kihozzák a kaját...) A lelkesedés azóta is megvan, bár hazafelé sokat sétál (inkább, minthogy biciklizzen vagy rollerezzen) és az esti tanulással néha megküzdünk, de remélem, nem nagyon törik meg/be. Az új osztályfőnöktől, Ági nénitől mindenki saját kezűleg készített könyvjelzőt kapott első nap!


Csongor 2. osztályos lett a tanító néni hála az égnek nem változott. Kicsit aggódtam ugyan, mert nyár végére kiderült, hogy az írott betűket szinte el is felejtette és bár az olvasás bingót megcsináltuk, még mindig lassan olvas. Az első szülői értekezleten viszont kiderült, hogy ezzel minden gyerek így van, így nincs lemaradva a többiektől. Az első osztályzatok is szépek lettek, és remélem, a folytatás is hasonló lesz.


Nimródomnál csupa kérdéssel indult a nevelési év. Gyakorlatilag szeptember 1-én derült ki, hogy marad a megszokott oviban, az óvónéni is marad Ági néni és a jele is kisasztal. A létszám viszont 19-re csökkent (a 33-ról), mert végre megnyitott az új tagóvoda (amit már 2 évvel ezelőtt megnyitottunk, felavattunk) így a gyerekek száma eloszlik 3 felé. Mondanom se kell, sokkal kényelmesebb így, a gyerekeknek és az óvónéniknek, dadusoknak egyaránt. Most viszont minden csoportban csak 1 óvónő van, mellé kisegítőnek egy nyugdíjas mindkét csoportra. Hátrányos helyzetű legkisebbemről nem készült kép az első napokban így egy augusztusi képpel pótolok: a 20-i inárcsi rendezvényen táncoltak az ovisok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése