2016. október 27., csütörtök

Megünnepeltük...

...tisztességgel megemlékeztünk az '56-os forradalom 60. évfordulóján: a névnapomon vásárolt (majd a vásárlással ajándékjegyet nyert) belépőmmel megnéztük a Lady Budapest c. musicalt. Igaz ami igaz, belecsaptam a lecsóba színházi élményekbe, többévnyi lemaradást hozok be néhány hét alatt, és még nincs vége: hétfőn Marie Antoinette, aztán nov. 20-án Fame, amivel a Zuram kedveskedett és még van egy darab, amit az idén szeretnék megnézni, csak még az időbeosztást kell pontosítanom, és még legalább 2 másik darab, amit jó lesz majd jövőre is... (és azt csak halkan jegyzem meg, hogy legszívesebben dec. 25-én és dec. 31-én is mennék, de az már innen nézve is túlzás lenne)

Nade, vissza és betérve az Operettszínházba alig 2 nappal a bemutató után, így semmilyen véleményt nem olvastam előtte, hogy tiszta szívvel és nyitott lélekkel fogadjuk magunkba a látnivalókat. Mindkét szereposztás kinn volt a táblán, így gyakorlatilag az első dallamokig nem is tudtuk, melyik "műszak" énekel majd. Végülis a "vágyott" szereposztással láttuk (Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Földes Tamás), de komolyan kíváncsi vagyok a másikra is :D (nem, ez még nem azok közé a  "későbbiekben megnézendő" darabok közé tartozik, amit fentebb említettem)

Az előadás drámai (nincs happy-end), néhol szenvedélyes, néhol lúdbőrözős is. Nagyon jól szólt mindenki, gyönyörű és erőteljes volt az összes dal, a tánckar energikus és a forradalmi hangulatba 1-2 poén is becsúszik. Nem az '56-os eseményeket mutatja be, hanem szerelmi történet(ek)et, érzelmeket, embereket, akiket "kicsit összesodort az ár, de a sors az elválaszt már" (ja, nem ez nem az a darab*)

És egy kis zenés hangulat:





--------------------
*Ki találja ki, hogy miből idéztem? Guglizni nem ér, de aki ismer engem az könnyen tippelhet!

1 megjegyzés:

  1. Istenbizi nem gugliztam Erzsikém . hi-hi-hi-hi.
    A darab nekem is tetszett , bár a másik szereposztással nem nézném meg.A többire meg hajrá, gyerünk! :)

    VálaszTörlés