2010. július 27., kedd

Mérlegelés

Eredetileg a postára indultunk és csak azért ugrottunk be a védőnőhöz, hogy megkérdezzük, mikor csináljuk meg Nándi 5 éves státusz vizsgálatát. De végül ott maradtunk, a gyerekeknek is volt türelme kivárni a sort, bár Nimi a végén hangot adott a szörnyű felismerésnek: már vagy 10 perce a babakocsiban fekszik és senki nem szól hozzá...

Na, szóval Nándorom nagyon ügyes volt, ha jól értem, korának megfelelő értelmi képességekkel rendelkezik, bár az emberábrázolása 2x is kéz nélkülire sikeredett. Persze másodjára Kati szólt neki, hogy valami hibádzik, ekkor korrigált, majd 2 perc múlva szinte felháborodottan közölte, hogy az első rajzról is hiányzik a kéz...
Súlya 17 kg (összeszedte magát 2-3 hónap alatt), magassága 109 cm (szerintem 1-2 centivel alacsonyabb, dehát annyi baj legyen.)

Ha már ott volt, Csongit is megmértük, meglepően jól tűrte a mérlegelést (valamiért mindig üvölt ott, itthon bezzeg imád a kismérleggel játszani)
Még mindig pehelysúlyú, de szépen gyarapszik 9100 gr és 81 cm. Szemészetre kell majd mennünk ismét, mert kissé bandzsinak tűnik (fél évesen voltunk a babaszemésznél, akkor azt mondták, korának megfelelő, de az egyik szemével nem jól fixál)

Nimit most nem mértük le, holnap úgyis viszem oltásra, majd akkor.

A babaszoba.hu -n vezetem a súlyúkat táblázatban, itt lehet grafikont is készíteni belőle (a rózsaszín csík mutatja a gyermek görbéjét, a zöld sáv a leggyakoribb, átlagos értékeket mutatja a gyerekeknél, a sárga pedig a normális, de az átlagostól eltérőt):

Nándor hossz és súly görbéje
(látszik, hogy 3-4 hónapja hirtelen gyarapodott súlyra és hosszra is)


Csongi hossz és súlygörbéje
(itt pedig az látszik, hogy valószínűleg nem lesz égimeszelő és a súlya jócskán -mondhatni aggasztóan- alulmarad a többiekétől.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése