Tegnapi vendégeink (Zuram unokaöccse, Peti és párja Rita) langallót kaptak vacsira. És mivel nagy sikere volt, nameg már tavaly is ígértem, és nekem is könnyeb lesz legközelebb megkeresni, ha sütni akarok, így leírom a receptet (az eredetit itt találtam):
Tésztához:60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 ek étolaj, 2 kk só, csipet cukor, kb 3 dl víz
Feltéthez:
1 kisdobozos tejföl, 20-25 dkg sonka, szalonna, bacon, kolbász, ízlés szerint, 10-15 dkg trappista sajt.
A 1 dl langyos vízben elkevertjük az élesztőt a csipet cukorral, hagyjuk 10 percet állni. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd mikor az élesztő habos lett, hozzáadjuk, és simára dagasztjuk a tésztát. 1 órát kelesztjük meleg helyen, majd kinyújtjuk. Normál 30x40-es tepsibe pont belefér. Megkenjük a tejföllel, majd rápakoljuk a feltétet és 180 fokon megsütjük. Kb 30-40 perc alatt sül meg.
Az eredmény kb ilyen:
Az elfogyasztásról nincs fotóm (pedig Nimi nagyon édes volt, ahogy tömte magába...), viszont itt egy kis egyveleg:
Jólsikerült este volt, a gyerekek is élvezték a társaságot, amire a legfőbb bizonyíték Csongor volt. Reggel, ahogy felébredt és kinyitott a szemét, az első szavai ezek voltak:
-Anya, hol van Rita?
-Elment dolgozni.
-(legörbül a szája) És mikor jön vissza???
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése