2012. február 24., péntek

Komment tutor...

...avagy hogyan hagyjunk üzenetet a bloggernek.

Hallom innen-onnan, hogy milyen sokan olvassák a blogot, ehhez képest alig-alig hagytok kommentet. Pedig az ember lyányának mindig jól esik a visszajelzés...
És azt kell feltételezzem, hogy nem mindenki tudja, hogyan lehet kommentet- üzenetet írni (neeeeeem, nem hiszem, hogy mindenki ilyen lusta, hogy tudja, de nem írja...), úgyhogy gyorstalpaló tanfolyam indul (valamiért nem tudtam pillanatképet csinálni a monitorról, úgyhogy ilyen béna fotós verzió leszen)
Ha elolvastad a bejegyzést és tetszik/nem tetszik/van véleményed/van ötleted/nálad is hasonló a szitu stb, akkor hagyhatsz megjegyzést az adott blogbejegyzés alatt. A 0 (1-2-3..) megjegyzésre kattintunk:
 ...előugrik egy szövegdoboz, ahova bepötyögjük az üzenetet...
 ...majd a szövegdoboz alatt található Megjegyzés írása mint...Profil kijelölése legördülő menüre kattintva választunk. Ha van google fiókunk (pl gmail-os e-mailcím), akkor azzal bejelentkezhetünk, ha ez nincs, akkor választhatunk az alsó két pont közül. Hagyhatunk névtelenül is üzenetet, de sokkal jobb, ha feltüntetjük a nevünket, ez esetben válasszuk ki a Név/URL cím pontot:
 Az előugró kis ablakban megadhatjuk a nevünket és ha akarjuk az egyéb elérhetőségünket (pl blogcím), de ez utóbbi akár el is maradhat. Ha sikerül megfelelő nevet beírnunk, kattintsunk a Tovább gombra:
 Ekkor még mindig módosíthatunk üzenetünkön és az aláírásunkon is, a Szerkesztésre kattintva. Ha minden rendben, csak a Közzétételre nyomunk és már megy is az üzenet.


És persze nemcsak nálam, hanem bármelyik másik blogspot-os bloggernél is hasonlóan kell kommentelni. Néhány blogon nem jelenik meg rögtön az komment, hanem a blog írója kap egy üzenetet és ő jóváhagyja. Más helyeken biztonsági okokból (spames megjegyzések elkerülése miatt) kódot kérnek, amit egyszerűen le kell olvasni és begépelni. 

Szeretettel várom a megjegyzéseket, üzeneteket! (akár a régebbi blogbejegyzésekhez is, kapok róla értesítést!) 
Na, jó, blogtrollok kíméljenek!

2 megjegyzés:

  1. Ez azért van , mert örülünk a Ti élményeiteknek nyugtázzuk hogy minden rendben, szépültök, okosodtok, ügyesedtek majd elégedetten hátradőlünk- vagy türelmetlenül várjuk, hogy ma miért nincs új híred.
    KÖszönjük a bejegyzéseidet, és várjuk a továbbiakat.
    Szeretettel ölel: Nővéred!

    VálaszTörlés
  2. Egyet értek a fentiekkel, én is elolvasom, megnézem a srácokat, és várom türelemmel a következő bejegyést, ami ha elmarad egy nap, akkor este többször is megnézem, hátha mégis közzétettél már valamit :):)

    VálaszTörlés