2014. október 12., vasárnap

Futás, bringa, foci

Sportos bejegyzés következik:

Csongor már hónapok óta mondja, hogy ő majd szeretne futóversenyre menni. Martfűn szoktak ovis-családi futónapot szervezni, több korosztálynak, több távon, a kicsiknek leginkább az élmény kedvéért. Csongi végül 700 m-en szeretett volna indulni, mert ott mindenki érmet kapott. Voltak kétségeim, hogy végig tudja-e futni, de apája minden nap tréningezte: délutánonként itthon a kerítésig és vissza volt táv,. amit minden nap növeltek (mármint nem a telek hosszát - aki járt már nálunk, tudja, hogy így is elég hosszú, hanem az oda-visszák számát.)
Végülis Csongi is sikeresen teljesítette a távot és megszerzett "aranyéremet" napokig nem engedte ki a kezéből.


A nap híre, hogy Nándi tud biciklizni! Igaz, az elindulást és a megállást még gyakorolnunk kell (fel is avatta a szemközti villanykarót, simán nekiment, mert nem sikerült jól befékeznie és gondolta majd elmegy mellette és megkapaszkodik benne, de a lendület továbbvitte. Végül kisebb horzsolással megúszta és a kedvét sem szegte a dolog).
Múlt héten vettünk neki egy ú bringát, vagyis nem új, erősen használt, de tanulásra pont jó lesz. A bringásbolt eladója nagyon győzködött, hogy neki már a gyerek 24-es való, de én azt túl nagynak találtam most elsőre, főleg úgy, hogy nekem kell futnom mellette. 20-asból ez az egy volt, nem túl dizájnos, de tényleg ez a méret jó most neki. És persze ha már extra szuper jól megy, beruházunk egy komoly nagyfiúsba is.
Fotót még nem készítettem a bringázásról, de addig is amíg róla is tudok hasonló fotókat készíteni róla, itt van néhány Csongis:



A fiúk gyakran fociznak délutánonként, bár mostanság már elég hamar sötétedik, de azért apája mindig rábeszélhető egy kis passzolgatásra, célbalövésre.



1 megjegyzés:

  1. Végre! De régen vártuk már ezeket a híreket!
    Örülünk a bicajozásnak! Felhívtam figyelmét az MLSZ-nek, h Csongi milyen klasszul "rádől" mikor el rúgja a labdát.

    VálaszTörlés