2022. november 26., szombat

Színházban - megint velük izgalmakkal

A szokásosnál is izgalmasabb volt a pénteki Jövőre, Veled, Itt előadás. A 2. felvonás épp hogy elkezdődött, kb a 10. percnél jártunk (egyébként egy nagyon drámai jelenet előtt közvetlenül), amikor megszólalt a tűzriasztó. Úgy egy percig még folytatták a diskurzust, még bele is vették a szövegbe a zajt, majd kicsit kibillentek, (én is erősen gondolkodtam, hogy most futni kéne, vagy csak kivárni, mi lesz belőle), aztán Janza megszólalt: "na, szólok miszisz Csármörsznek, hogy csináljon valamit". Szabó P. még maradt a fotelben, eleresztett néhány poént ("ezt beállítom csengőhangnak"), közben a zongorista elkezdett játszani és tűzjelző hangját beépítette a dallamok közé. Kb egy perc után kijött az ügyelő és elmondta, hogy technikai problémák adódtak a szomszéd teremben, nincs tűz, de a protokoll szerint ki kell üríteni az épületet. (még jó, hogy nem a fürdőkádas jelenetnél voltak épp, szegények kapkodhatták volna magukra a rucikat)

Mindenki kivonult (páran vettük a bátorságot és kikértük a kabátot, ha már nincs tűz, legalább ne fagyjunk meg. Szegény ruhatáros néni azt hitte, haza akarunk menni, alig győztük nyugtatgatni). Kb 15 perc után visszatereltek minket a nézőtérre (ez ugye a Raktárszínházban van, szóval csak kb 100 emberről és kb 20-30 technikai személyzetről beszélünk) Megdicsértek minket, hogy ügyesen kivonultunk és az előadást a 2. felvonás elejétől újrakezdték. Itt persze jócskán beépítették az új szitut: a rendezés szerint Szabó P. ahogy bejön, belerúg egy üres whiskys üvegbe, ami végigpattog a lépcsőn, na, most szépen átlépte, aztán amíg korábban nagy lendülettel mellélocsolt egy fél üveg piát, azt most precízen beletöltötte a pohárba, a két szem nyugtató helyett az egész dobozt a szájába öntötte és hangosan elropogtatta (reméljük, csak szőlőcukor volt). Ekkor toppant be Janza és közölte, hogy "még jó, hogy nem is látszik rajtam a korom" * Vicceskedtek még egy kicsit, aztán persze komoly fordulatot vett a történet.

És volt megint "meleg vízó" és "BalaConnie nyár az Eperfesztiválon", és La Mancha lovagja, meg "Titánia bagzó macska", és a legviccesebb: mikor a végén átrendezik az őket megjelenítő párokat, Szabó P odamegy Pelle Viktorhoz, aki egyébként kísértetiesen hasonlít rá, és rászól: "ne vigyorogjon, látott már engem így örülni valaminek???" Na ezen szakadtam a röhögéstől... 

Februárra van jegyem, szóval most tényleg Jövőre, veled.... 

 


---------------------------------
*És Úúúúúúúristen, mennyit fogyott Janza! Eszméletlen jól néz ki! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése