2011. november 13., vasárnap

Rozmaringos sült liba vörösboros szilvamártással

A Zuram fenséges receptje. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!

Hozzávalók: 
1 pecsenyeliba, 4 szál rozmaring, 1 sárgarépa, fokhagyma, hagyma, olaj, fél dl víz vagy húsleves alaplé, só, bors
szilvamártáshoz: 20 dkg aszaltszilva (12 dkg a mártáshoz, 8 dkg díszíteni), 1 fahéj, 5 szem szegfűszeg, 2 dl jó minőségű száraz vörösbor, 1 evőkanál méz, csipet só

Elkészítése: 
Előző nap 3 szál rozmaringot apróra vágunk, kb másfélszer annyi nagyszemű sóval és egy kávéskanál borssal összekeverjük, majd kívül-belül bedörzsöljük a libát és hűtőbe tesszük. 
Másnap reggel 3-4 gerezd összenyomott fokhagymagerezdet pár csepp olajban elkeverünk és a liba külsejét bekenjük.Belülre 2 gerezd fokhagymát és 1 egész hagymát teszünk.tepsibe tesszük és aláöntünk fél dl vizet/húsalaplevet és 1 karikára vágott répát. Alufóliával teljesen lefedjük és két és fél órán át 180 fokon sütjük. Ezután az alufóliát levéve 250 fokon 20 percen át pirosra sütjük.
Közben köretnek krumplit nagyobb hasábokra vágok, 1 szál rormaring leveleit lecsipegetem és ezzel valamint sóval meghintem a krumplit és gy kisütöm.
A sziévamártáshoz 12 dkg szilvát apróra összevágok és 2 dl borral valamint a fűszerekkel felforralom. Miután kiforrt az alkoholtartalma, csipet sót és egy evőkanál mézet rakok hozzá. Legvégül a maradék szilvát félbevágom és a mártáshoz adom.


1 megjegyzés:

  1. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a finomakat, mert ez SZUPER kaja

    VálaszTörlés