2012. szeptember 5., szerda

Új tanév, új szoba, új ágy

Nándorom iskolás korú lett, ám Inárcson idén kivételesen egy héttel később kezdődik a tanév, így az első nap izgalmairól még nem tudok beszámolni. 
Viszont mivel új, már komolyabb feladatok várnak elsőszülöttünkre, úgy gondoltamtuk, hogy a komoly feladatokhoz dukál a külön szoba, viszont ha már költöztetünk, itt az ideje Niminek is új, nagyfiúsabb ágyat adni, és kézenfekvőnek tűnt az ötlet, hogy ha már Nándi megörökli Nimi szobáját, akkor Nimi megörökölje Nándi ágyát, Nándi pedig az új szobába új ágyat kapjon (eddig tudtok követni?) Eddig ugyanis Nándi aludt Csongival a nagyobb szobában, Nimi pedig egyedül a piciben. Most Nándi alszik majd egyedül a piciben, Csongi és Nimi pedig együtt a nagyban.
Eleinte Nándi ódzkodott az ötlettől, hogy neki külön szobája legyen, őszintén szólva hevesen tiltakozott ("én ugyan nem megyek") A gondolat akkor kezdett számára is izgalmassá válni, mikor meglátta az új ágy tervét, hogy ő "a szekrény tetején" aludhat.
Múlt héten megvettem az új matracot (IKEA Harestua), a hét elején átpakolgattam a szekrényeket, ma pedig megérkezett a Delfin Center Bt és beszerelték az új ágyat:
Nagy volt az összhang:
Csongi és Nándi segíthettek a fogantyúk felszerelésében:

Készen lett:

Van kihúzható rajztábla...
...és fiókok és szekrények is: 
És az első teszt (köszönet a fotóért Juditnak):

Nándi már alig várta, hogy az ebéd után mikor lesz déli alvás, amikor is hivatalosan is felavathatja. Persze aludni már nem szokott :))

3 megjegyzés: