2010. december 4., szombat

Bortúra

Ma megejtettük szokásos éves decemberi pincetúránkat Tállyán. Minden évben ilyentájt, karácsony előtt  elmegyünk a kedvenc pincészetünkben és feltankolunk a jó magyar tokaji borokból. (ha jól számoltak, össz-vissz 62 liter alkohollal a csomagtartóban távoztunk.)


Mikor először mentünk Tállyára, még nem ismertünk senkit, és mondhatni minden mindegy alapon választottunk. Vagyis mégse. Mentünk-mentünk, nézelődtünk, melyik ház, melyik pince lenne szimpatikus, hova térjünk be. És egyszer csak megláttunk egy Dudovics István Pincészete táblát. Ez volt az égi jel, amire vártunk, anyukám leénykori neve ugyanis Dudics, ami nagyon hasonlít a Dudovicsra. Bekopogtattunk. Kijött egy asszony, emlékszem elég morcos volt, és akkor azt gondoltam, nah, ide se jövünk többet. Aztán a férje, Pista bácsi lekísért minket a pincébe, és gyakorlatilag lehengerelt minket a modorával, beszélőkéjével, no és persze a boraival.
Ha valaki jó minőségű fehér bort szeretne inni, bátran ajánlom őket! Széles a kínálat, és baráti az ár, ahogy a fogadtatás is.

Idén anyu bevállalta Nándit és Csongit (szegény, jól ráhagytuk a két ördögfiókát, és bár tudom, hogy alig várja, hogy jól elkényeztesse megszeretgesse az unokáit, kicsit lelkiismeretfurdalásom volt, hogy leterheljük)  Én meg a Zurammal, apummal, nomeg Nimivel vállalkoztam a borfuvaros szerepére. Tállyán csatlakoztak hozzánk Zuram unokatestvérei a haverjuk társaságában. Amíg a nagyok pincéztek, mi Nimivel a kocsiban játszottunk, mire feljöttek, már el is aludt. Hazafelé Szerencsen megálltunk a Buffalo Billben ebédelni, csak mint mindig. Majd az ebéd után ismét nekivágtunk az útnak. Miután végigvettük a nótákat (kezdve a "Lányok a legényt jól megbecsüljétek" című örökbecsűtől a "Krasznahorka büszke váráig") mellettem-mögöttem sorra dőltek ki a pasik, Feldebrőnél már csak a rádióból szóltak a nóták. Persze mire hazaértünk, mindenki felébredt :-)

Jóbornak is kell a cégér, tartja a mondás, és itt most érthetjük szó szerint a jó bort. Itt az én kis ingyen reklámom! Saját tapasztalat alapján mindenkinek ajánlom őket (akár ránk is hivatkozhattok) Dudovics Péncészet, Tállya, Rózsa út 6.
Tel: 47/ 398-144,  20/ 5805213

1 megjegyzés:

  1. Különösen Nimi énekelt teletorokból, mivel a papikáját is túl akarta énekelni.....

    VálaszTörlés