2010. december 13., hétfő

Krupp I.

Három napig a SOTE 1. vendégszeretetét élveztük Nimivel, de végre-végre itthon vagyunk. Leírok mindent, kezdem is az elejéről:

Már 1 hete taknyos volt Nimi és Csongi is, de a sóoldat-orrszívás-orrcsepp szentháromságára bízva magunkat nem vittük gyerekorvoshoz. Csütörtök reggel belázasodottm és mivel többször felszökött a hője, nameg Csongor elkezdett köhögni, így pénteken délelőtt mégis felkerestük a doktornőt. Először Csongit vizsgálta meg, mert Nimi elaludt a hordozóban. Csongor tüdeje tiszta, mivel kicsit hurutosan köhög, így ha szükséges, reggel-délben köptetőt adjunk, este pedig köhögés csillapítót. Mire végeztünk a vizsgálattal, felébredt Nimi is, és kezdetnek köhintett két öblöset. Felvettem, a doktornő hallgatózta, majd megkérdezte, hogy mindig ennyire behúzza a mellkasát? Letettem a vizsgálóasztalra, hogy megnézzem, mire gondol, hát látom, hogy minden egyes levegővételnél "behorpad" a kis mellkasa és már hallhatóan is nehezen veszi a levegőt, hörög. Dokinéni ugrik a Rectodelt kúpért* és parancsba adja, hogy azonnal menjünk a kórházba, akár mentőt is hív, ha nem tudunk rögtön indulni. Padlógázzal mentünk A SOTÉig, közben felhívtam Csabit is, hogy induljon, így egyszerre értünk a Bókay utcához. Nimit meghallgatták, megvizsgálták és felvették a csecsemőosztályra. Ekkor jobban volt, valószínűleg a kúp miatt, mégis a 10-es "croup score" listán 6-os, már súlyos kategóriába sorolták.
Kaptunk baba-mama szobát, hidegpárásítót, nyitott ablakot, és 3 féle inhalálós gyógyszert és így vártuk az éjszakát


folyt. köv...



*A Rectodelt szteroid tartalmú kúp, ami kruppnál tágítja a hörgőket, így segíti a légzést.

2 megjegyzés:

  1. Drága Nimikém! Gyógyulj gyorsan! Papi

    VálaszTörlés
  2. Draga kicsi Nimi!

    Ugye tudod,hogy nagyon-nagyon rank ijesztettel Kisherceg?? Nem is tudom,mikor ijedtem meg ennyire. Es azt sem tudom,mikor vuduztam es imadkoztam ennyit. Orulok,hogy odaertek a pozitiv energiak,orulok,hogy jobban vagy Draga,remelem,soha tobbe nem jon vissza a krupp!
    Mondd meg a tesoidnak is,hogy legyenek nagyon jo kisfiuk es hagyjak Anyat kicsit pihenni,mert amit O most Veled egyutt atelt es veghezvitt...buszke-buszke Kriszta
    Puszi

    VálaszTörlés